در یادداشتی اختصاصی برای جام‌جم‌آنلاین مطرح شد

اهمیت تبیین قیام عاشورا 

اصلی‌ترین درس عاشورا این است که باید در برابر ظلم، استکبار و زیاده‌خواهی کشور‌های استعمارگر تا پای جان ایستاد تا بتوان دین پیامبر (ص) را احیا و شعار‌های اسلام را در سراسر جهان عملیاتی کرد.
اصلی‌ترین درس عاشورا این است که باید در برابر ظلم، استکبار و زیاده‌خواهی کشور‌های استعمارگر تا پای جان ایستاد تا بتوان دین پیامبر (ص) را احیا و شعار‌های اسلام را در سراسر جهان عملیاتی کرد.
کد خبر: ۱۴۶۴۷۵۳
نویسنده سید جلیل میرمحمدی میبدی | عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی

فلسفه قیام سیدالشهدا، مبارزه با ظلم و احیای امر به معروف و نهی از منکر است. چنانچه بخواهیم از فلسفه عاشورا برای ارتقای نظام جمهوری اسلامی بهره ببریم، بهترین سازوکار این است که نکاتی را در نظر بگیریم. یکی از این نکات ظلم ناپذیری در بین مردم و مسئولان است. باید تاکید کرد اصلی‌ترین درس عاشورا این است که باید در برابر ظلم، استکبار و زیاده‌خواهی کشور‌های استعمارگر تا پای جان ایستاد تا بتوان دین پیامبر (ص) را احیا و شعار‌های اسلام را در سراسر جهان عملیاتی کرد. در واقع به هیچ عنوان نباید ظالم بود و زیر بار ظلم نیز نرفت.

درس دیگری که قیام عاشورا برای ما دارد و می‌توان از آن برای بهبود شرایط کشور استفاده کرد، امر به معروف و نهی از منکر به معنای واقعی کلمه است، چراکه اگر احتمال بروز خطا در محلی می‌رود باید مانع آن شد و با همراهی و حمایت‌های همه جانبه نقاط قوت را نیز تقویت کرد.

علت اینکه فلسفه عاشورا بسیار حائز اهمیت است و در احادیث و سخنان بزرگان نیز تاکید شده که ما باید عاشورا را زنده نگه داریم، چیزی نیست جز اینکه ظلم ستیزی باید همیشه زنده و پایدار بماند تا اذهان مردم در هر برهه‌ای از تاریخ آگاه باشد که در عاشورا سیدالشهدا چگونه در برابر یزید که خوی استکباری داشت، ایستاد تا نگذارد دین از مسیر خود منحرف شود. در واقع این ایستادگی باید تا روز قیامت با زنده نگه داشتن یاد امام حسین (ع) استمرار یابد و در کنار آن پیام‌های عاشورا را نیز تبیین کرد.

در این بین نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، افزایش علاقه جوانان به امام حسین (ع) و عزاداری در ماه محرم است. این درحالی است که رسانه‌های معاند تلاش می‌کنند تا فرهنگ عاشورا را در بین جوانان ما کمرنگ کنند. پیامبر (ص) نیز در این خصوص حدیثی دارد که باید به آن توجه کرد. ایشان فرموده‌اند در خون سید‌الشهدا حرارتی است که هرگز سرد نمی‌شود. در واقع این حرارت در قلوب مومنان روز به روز شعله‌ورتر می‌شود. علاوه بر این اخلاصی که سیدالشهدا هنگام قیام خود داشت آنقدر ناب بود که در طول تاریخ دشمنان هرچه تلاش کردند، نتوانستند مانع محبت مردم به سیدالشهدا بشوند.

بنابراین با توجه به اینکه رسانه‌های استکباری و ضد دین همچنان در حال فعالیت هستند، افراد آگاه نیز وظیفه دارند قیام سیدالشهدا را براساس آنچه هست و بدون تحریف تبیین کنند، چراکه این رویکرد می‌تواند جاذب قلوب باشد، همان طور که دین اسلام جاذب قلوب است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها